Ingrediënten
Panna cotta
1 dl frambozenpuree
1 vanillestokje
25 g suiker
2 dl room
1 blaadje gelatine, geweekt in ijswater
1 dl frambozenpuree
1 vanillestokje
25 g suiker
2 dl room
1 blaadje gelatine, geweekt in ijswater
Creme Brulee
1 dl room
0,3 dl sinaasappelsap
Geraspte schil van een halve sinaasappel, geblancheerd
2 eidooiers
25 g suiker
25 g witte basterdsuiker
IJs
4 bolletjes mangosorbetijs
Bereidingswijze
Panna cotta
Stap 1.
Verwarm de frambozenpuree met 15 gram suiker totdat de suiker opgelost is. Laat afkoelen (in ijswater). Verdeel dit over de glazen en plaats ze in de vriezer.
Stap 2.
Kook de room met de resterende suiker en het vanillestokje en laat het geheel een tijdje staan. Hou een klein beetje room apart voor de gelatine.
Stap 3.
Meng de uitgeknepen gelatine door de room en voeg dan de rest van de room toe. Laat af koelen (in ijswater). Giet de lobbige room op de bevroren frambozenpuree en laat opstijven in de koelkast.
Creme Brulee
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 100 graden. Vermeng de room met het sap en de schil van de sinaasappel. Goed roeren.
Stap 2.
Roer de suiker met de eidooier los en klop tot een stevige, romige massa. Voeg dit toe aan de room. Giet het mengsel in kleine stenen bakjes en bak gedurende 45 minuten af in de oven. Koel het geheel af.
Stap 3.
Strooi er wat basterdsuiker over en brand met een creme bruleebrander de suiker tot een krokant korstje of zet de bakjes onder de grill totdat de suiker gesmolten en krokant is.
Mango sorbetijs
Stap 1.
Schep een bolletje mangosorbetijs in een mooi schaaltje. Serveer de drie desserts op een mooi bordje.