Ingrediënten
100 g suiker
1 eetlepel warm water
1 eetlepel citroensap
1 ei
2 eidooiers
150 ml slagroom
125 ml melk
4 soufflévormpjes, ingevet met boter
Braadslede of ovenschaal
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt voor de karamel 80 g suiker in een steelpan op een matige stand. Als de karamel goudbruin is, roer het water en citroensap erdoorheen.
Stap 2.
Breng al roerend aan de kook tot de karamel vloeibaar is. Schenk deze in de bakjes zodat de bodems goed bedekt zijn. Laat ze afkoelen.
Stap 3.
Roer het ei en de eidooiers los met de rest van de suiker en meng dit door de slagroom en de melk.
Stap 4.
Zet de bakjes in de braadslede. Giet het eimengsel op de karamel in de bakjes. Vul de braadslede met warm water tot de bakjes voor twee derde onderstaan. Verwarm dit ongeveer 35 minuten in de oven tot de crème niet meer beweegt als je voorzichtig tegen de bakjes tikt. Laat de crème karamel afkoelen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.
Stap 5.
Maak de crème voor het serveren los door met een puntig mesje langs de rand van de bakjes te gaan. Stort de crèmes op bordjes zodat de karamel eroverheen vloeit.