Ingrediënten
8 plakken serranoham
2 stronken witlof, de blaadjes
4 halfgedroogde tomaatjes, gehalveerd
8 blaadjes salie
Halve knolselderij, geschild en in stukken
1 grote aardappel, geschild en in stukken
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Sap van een halve citroen
Olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Kook de knolselderij, de aardappel en de knoflook gaar in ongeveer 20 minuten. Giet af en pureer met een pureestamper. Roer er een scheut olijfolie en het citroensap doorheen, totdat een mooie creme ontstaat. Gebruik hiervoor eventueel de staafmixer. Breng de creme op smaak met zout en peper.
Stap 2.
Blancheer de blaadjes witlof in een beetje kokend water en laat afkoelen. Leg twee of drie blaadjes witlof op elkaar. Leg daarbovenop een half tomaatje en een blaadje salie. Rol de witlof op en begin met het smalste gedeelte. Rol ieder pakketje in een plak serranoham en bak de rolletjes rondom bruin in de pan in de scheut olijfolie. Serveer de rolletjes met de creme.