Crostini met gebakken kalfslever, zoetzure sjalotjes en appelpareltjes
0-20 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Kalf
Overig
Onbekend

Ingrediënten

8 plakjes stokbrood, geroosterd in een pannetje met olie
­350 g kalfslever (in plakjes gesneden)
­1 klontje margarine
­2 grote sjalotten, gesnipperd
­Een beetje gesnipperde bieslook
­1 goudreinet, in bolletjes (met een kleine pommes parisienneboor, zie pagina 22)
­0,5 dl appelsap
­2 eetlepels rodewijnazijn
­2 eetlepels suiker
­0,5 dl kalfsjus
­Half doosje fijn waterkers

Bereidingswijze

Stap 1.
Bestrooi de geroosterde stokbroodjes met zout en peper.

Stap 2.
Zet de sjalotjes met de rodewijnazijn, kalfsjus en twee eetlepels suiker op een zacht vuurtje en laat ze vijf minuten koken. breng op smaak met zout en peper.

Stap 3.
Kook de ‘appelpareltjes’ (bolletjes appel) gedurende twee minuten in de appelsap.

Stap 4.
Bak de kalfsleverplakjes in een klontje margarine mooi rose aan en bestrooi ze met zout en peper.

Stap 5.
Leg de kalfsleverplakjes op de stokbroodjes. Garneer het gerechtje met de zoetzure sjalotjes, de appelpareltjes, waterkers en wat bieslook.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!