Ingrediënten
8 plakjes stokbrood, geroosterd in een pannetje met olie
350 g kalfslever (in plakjes gesneden)
1 klontje margarine
2 grote sjalotten, gesnipperd
Een beetje gesnipperde bieslook
1 goudreinet, in bolletjes (met een kleine pommes parisienneboor, zie pagina 22)
0,5 dl appelsap
2 eetlepels rodewijnazijn
2 eetlepels suiker
0,5 dl kalfsjus
Half doosje fijn waterkers
Bereidingswijze
Stap 1.
Bestrooi de geroosterde stokbroodjes met zout en peper.
Stap 2.
Zet de sjalotjes met de rodewijnazijn, kalfsjus en twee eetlepels suiker op een zacht vuurtje en laat ze vijf minuten koken. breng op smaak met zout en peper.
Stap 3.
Kook de ‘appelpareltjes’ (bolletjes appel) gedurende twee minuten in de appelsap.
Stap 4.
Bak de kalfsleverplakjes in een klontje margarine mooi rose aan en bestrooi ze met zout en peper.
Stap 5.
Leg de kalfsleverplakjes op de stokbroodjes. Garneer het gerechtje met de zoetzure sjalotjes, de appelpareltjes, waterkers en wat bieslook.