Ingrediënten
50 g Parmaham
1 rijpe pomodori tomaat
2 artisjokharten uit blik
2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
zout en peper
2 el olijfolie (extra vergine)
1/2 stokbrood of ciabatta
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de Parmaham in kleine stukjes of reepjes. Was en snijd de tomaat in de lengte door vieren en haal de zaadjes eruit; snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Spoel de artisjokharten als ze uit water komen af en snijd ze ook in hele kleine stukjes. Doe alles in een kom en meng goed door elkaar. Verscheur de basilicumblaadjes erover en breng verder op smaak met zout en peper en een eetlepel extra vergine olijfolie. Maak deze tapenade niet ver van tevoren, het is het lekkerst als hij vers gemaakt en op kamertemperatuur gegeten wordt.
Stap 2
Verwarm de grill voor en snijd nu het stokbrood in 8 dunne plakjes, leg ze op een ovenrek. Bestrijk alle plakjes aan beide kanten met een kwastje olijfolie en schuif ze onder de grill. Blijf erbij want het brood verbrandt snel. Als na 1 à 2 minuten het brood goudbruin is, draai ze dan voorzichtig om en bak de andere kant.
Stap 3
Leg alle crostini op een schaal en verdeel de tapenade erover.