Ingrediënten
Voor 20 sneetjes:
300 gram kippenlevertjes
1 ui
2 el olijfolie
1 glas droge witte wijn
zout en versgemalen peper
geraspte schil van 1/2 citroen
2 el fijngehakte peterselie
20 sneetjes stokbrood of ciabatta
2 vleestomaten, in blokjes
desgewenst blaadjes basilicum
Bereidingswijze
Snijd de kippenlevertjes in stukken en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en laat de ui glazig fruiten. Voeg de kippenlevertjes toe en laat ze omscheppend op halfhoog vuur kleuren. Blus af met de wijn, bestrooi met wat zout en peper en laat circa 10 minuten stoven tot het meeste vocht is verdampt. Pureer het mengsel niet te fijn met de staafmixer of in de foodprocessor. Breng op smaak met de geraspte citroenschil en de peterselie.
Rooster de sneetjes brood in oven of broodrooster goudbruin. Bestrijk de sneetjes met het levermengsel en garneer met blokjes tomaat en desgewenst een blaadje basilicum.