Ingrediënten
Half stokbrood
Olijfolie extra vergine
1 teentje knoflook, fijgesneden
200 g dubbel gedopte tuinbonen (diepvries)
Balsamicocreme
Balsamicoazijn
4 plakjes parmaham
2 rijpe peren, geschild en in blokjes gesneden
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood schuin in acht lange dunne sneetjes, bestrijk ze met knoflook en olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak de sneetjes in circa 10 minuten goudbruin.
Stap 2.
Blancheer de bonen gedurende 3 minuten in kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Hak ze grof en voeg wat olijfolie en naar smaak zout en peper toe.
Stap 3.
Besprenkel de blokjes peer met wat balsamicoazijn en schep alles goed door elkaar.
Stap 4.
Beleg de crostini met de gehakte bonen, daarop wat peer en tot slot een plakje ham. Versier de crostini met wat balsamicocreme.