Crostini van zeebonk, tomaat en Hollandse saucijsjes
20-40 minuten
Overig
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 2 saucijsjes, in de lengte gehalveerd
  • 100 ml olijfolie
  • Blaadjes van 2 takjes dille
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 2 sneetjes zeebonk (of ander volkorenbrood), geroosterd en gehalveerd
  • 2 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes

Bereidingswijze

  1. Leg de gehalveerde saucijsjes in een diep bord en voeg de dilleblaadjes, wat zout en peper en de helft van de olijfolie toe. Laat dit een half uurtje marineren.
  2. Meng de tomaat en rucola met de rest van de olijfolie en breng dit op smaak met zout en peper.
  3. Wrijf de geroosterde sneetjes brood in met de knoflooktenen en bak de gehalveerde saucijsjes in een grill- of koekenpan.
  4. Beleg de sneetjes brood met het tomatenmengsel en leg er het saucijsje bovenop.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!