Ingrediënten
8 dunne sneetjes ciabattabrood
50 ml olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
2 kleine rundersaucijsjes (10 cm)
Paar takjes rucola
Spread
Halve rode paprika, in stukjes
1 klein chilipepertje
150 g feta
Tonosalate
1 klein blikje tonijn in olie, uitgelekt
1 ui, heel fijn gesneden
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel dragonmosterd
Rasp van een halve citroen
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 140 graden. Meng de olijfolie met de knoflook en smeer hiermee de sneetjes ciabatta aan twee kanten in. Rooster deze in 10-15 minuten aan weerskanten goudbruin.
Stap 2.
Bak de saucijsjes in 5-10 minuten gaar en halveer ze over de lengte.
Stap 3.
Fruit de paprika met het chilipepertje en smelt er kort de feta doorheen.
Stap 4.
Meng de tonijn, ui, 1,5 eetlepel peterselie, de mayonaise en de dragonmosterd door elkaar.
Stap 5.
Beleg vier crostini’s met een plukje rucola en een half saucijsje en schep er wat van de paprikaspread op. Beleg de rest met de tonosalata. Garneer de tonasalata met wat achtergehouden peterselie en citroenrasp.