Traybake met saucijs, mozarella en ovengroenten
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 800 g saucijs, varken of rund
  • 125 g mozzarellabolletjes
  • 250 g kleine, ronde tomaatjes
  • 8 kleine rode uitjes, van de schil ontdaan
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 kilo kleine krielaardappeltjes in de schil. (10 minuten voorgekookt)
  • 2 eetlepels venkelzaad, gevijzeld
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 8 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Druk het vlees uit de worst en draai er kleine balletjes van.
  3. Snijd de boven- en onderkant van de uitjes. Snijd de ui niet helemaal door, maar maak er 8 inkepingen in en bestrooi ze met zout en peper.
  4. Laat de mozzarella bolletjes goed uitlekken.
  5. Maak met een meloenbolletjessteker zoveel mogelijk bolletjes van de courgette.
  6. Vet een ovenbakplaat in en verdeel alle ballen over de bakplaat. Dus de mozzarella, de ui, het gehakt, de tomaatjes, de courgette en de krieltjes.
  7. Bestrooi het geheel met oregano en de gevijzelde venkelzaadjes, peper en zout.
  8. Meng de knoflook met de olijfolie en druppel deze knoflookolie over het geheel.
  9. Zet de plaat in de oven en bak 40 minuten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 875 KCAL (3675 KJ). EIWIT: 42 G. VET: 56 G (WAARVAN 39 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 46 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!