De echte Belgische steak tartaar
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

600 g kogelbiefstuk, licht bevroren
2 eetlepels Belgische mayonaise
1 eetlepel mosterd
1 eigeel
1 theelepel ketchup
3 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels Worcestersaus
0,5 eetlepel tabasco
1 sjalotje, heel fijngesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 romatomaten, gehalveerd
2 bakjes tuinkers, van de bodem geknipt

Bereidingswijze

Stap 1.
Snijd de licht bevroren biefstuk fijn met een heel scherp mes.

Stap 2.
Voeg alle ingredienten – behalve de kappertjes, tomaten en tuinkers toe aan de gehakte biefstuk en meng dit snel door elkaar. Voeg in verband met verkleuren van het vlees de kappertjes pas toe vlak voordat het gerecht gegeten wordt.

Stap 3.
Bak de tomaten kort op de snijkant in een grillpan.

Stap 4.
Leg naast de tartaar de gebakken tomaat en tuinkers en serveer met dikke vers gebakken frieten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!