De traditionele schnitzel
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

– 4 ongepaneerde varkensschnitzels van de bovenbil (150 g per stuk)
– 2 eieren
– 2 eetlepels bruisend mineraalwater
– 50 g bloem
– 150 g paneermeel
– Zonnebloemolie (een laagje van 3 cm in een pan waar je het vlees in bakt)
– Zout

Bereidingswijze

  1. Leg het vlees tussen twee stukjes huishoudfolie en sla het vlees met een vleeshamer of pan plat tot een dikte van 3 tot 5 mm.
  2. Meng – voor de luchtigheid – het mineraalwater met de eieren en klop het mengsel los.
  3. Bestrooi de platgeslagen varkenslapjes met zout, haal de varkenslapjes door de bloem en klop het overtollige bloem eraf.
  4. Haal de schnitzels door het ei en zorg dat ze helemaal met ei bedekt zijn.
  5. Haal de schnitzels door het paneermeel. Druk dit licht aan tot het vlees goed bedekt is met paneermeel.
  6. Verhit de olie in een pan tot 180 graden.
  7. Bak de schnitzels hierin. Houd ze in beweging (beweeg de pan op en neer), zodat ze mooi souffleren (luchtig worden).

TIP: Serveer met lauwwarme aardappelsalade en een schijfje citroen met ansjovis (naar Oostenrijkse traditie).

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 570 KCAL (2395 KJ). EIWIT: 42 G. VET: 31 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 30 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!