Deense kip cordon bleu met dille-bieslookboter
20-40 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 2 kipfilets
– 4 plakjes gekookte ham
– 100 g Danish Blue
– Panko
– Bloem
– 1 ei, losgeklopt
– 100 g roomboter
– 20 g bieslook, fijngesneden
– 20 g dille, fijngesneden
– Olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de fijngesneden kruiden door de op kamertemperatuur gekomen boter. Wikkel dit in plastic folie en draai er een worst van. Bewaar deze in de vriezer tot gebruik.
  2. Leg de kipfilets onder een stukje folie en sla ze platter. Bestrooi ze met peper en zout. Snijd ze in 8 gelijke stukken. Beleg het midden met een half plakje ham en een stukje Danish Blue. Vouw de kipfilets dicht en steek vast met een prikker.
  3. Haal de kipfilets door de bloem, het losgeklopte ei en als laatste door de panko.
  4. Doe een beetje olie in een gourmetpannetje en bak de kipfilets aan beide kanten gedurende ongeveer 4 tot 5 minuten tot ze goed gaar zijn van binnen. Snijd een plakje van de kruidenboter en laat deze op het vlees smelten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 450 KCAL (1890 KJ). EIWIT: 32 G. VET: 31 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!