Diamantburger Bowl
20-40 minuten
Koken
4 personen
Lunch
Rund
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 4 Diamantburgers (à 130 g)
  • 6 el olijfolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 3 el wittewijnazijn
  • 4 radijsjes, in plakjes geschaafd
  • halve komkommer
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabi-pasta
  • 4 el Kikkoman (Japanse sojasaus)
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sesamzaad, geroosterd
  • 350 g pandanrijst

Bereidingswijze

  1. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de Diamantburgers op middelhoog vuur 3 minuten per kant gaar en goudbruin.
  2. Besprenkel zowel de rode ui en – afzonderlijk – de radijsjes met 2 eetlepels wittewijnazijn.
  3. Schaaf linten van de komkommer en rol ze op. Besprenkel deze rolletjes met 1 eetlepel wittewijnazijn. Meng de mayonaise met wasabi-pasta en meng de Japanse sojasaus met 3 eetlepels olijfolie en sesamolie.
  4. Kook de pandanrijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  5. Meng het mengsel met de Japanse sojasaus door de rijst en verdeel dit over vier kommen. Leg de Diamantburger erbovenop.
  6. Verdeel de ui, komkommer en radijsjes rondom de Diamantburger. Schep de wasabimayonaise erbij en bestrooi de bowls met het geroosterde sesamzaad.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 1025 KCAL (4275 KJ). VET: 65 G (WAARVAN 50 G ONVERZADIGD). EIWIT: 31 G. KOOLHYDRATEN: 76 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!