Diamanthaas met quinoa-risotto
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal

Ingrediënten

  • 500 g diamanthaas
  • 200 g wortel, geschild, grof gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes van 2 cm gesneden
  • Olijfolie
  • 200 g broccoli, in roosjes gesneden
  • 100 g sperziebonen, gesneden
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 80 g spinazie
  • 200 g quinoa, gespoelden uitgelekt

VOOR DE TIJMVINAIGRETTE

  • 2 theelepels tijm, fijngehakt
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Rooster de wortel en paprika samen met 1 eetlepel olie 15 minuten in de oven. Voeg de broccoli en sperziebonen toe met peper en zout en bak die nog 10 minuten mee.
  2. Breng 500 ml water aan de kook en voeg de quinoa toe. Zet het vuur laag. Leg de deksel erop en laat het 15 minuten zacht koken of tot de vloeistof is geabsorbeerd. Haal de pan van het vuur. Gebruik een vork om de korrels los te maken.
  3. Meng 2 eetlepels olie en tijmblaadjes, peper en zout in een kleine kom. Wrijf het tijmmengsel op de diamanthaas. Steek de barbecue aan en richt hem in voor directe garing. Bak de diamanthaas gedurende 3 minuten aan elke kant. Leg de gebakken diamanthaas op een bord. Dek deze af met aluminiumfolie en laat hem 5 minuten rusten. Snijd het vlees in dunne plakjes.
  4. Meng de ingrediënten voor de tijmvinaigrette in een kleine kom. Voeg de groenten, quinoa, spinazie en dressing toe in een grote kom. Schep de quinoa-risotto op een bord en leg de plakjes diamanthaas er dakpansgewijs naast.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 530 KCAL (2225 KJ). EIWIT: 39 G. VET: 23 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 38 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!