Donkere meergranensandwich met eiersalade en Ardennerham
0-20 minuten
Overig
4 personen
Brunch
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 plakjes Ardennerham (ongeveer 50 gram)
12 sneetjes donker meergranenbrood
3 eieren, hardgekookt en fijngehakt
1 sjalotje, fijngesneden
100 g belegen kaas, geraspt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
1 theelepel mosterd
75 g rucola
Kuipje smeerkaas

Bereidingswijze

Stap 1.
Rooster het brood licht aan. Meng ondertussen de eieren en de sjalot.

Stap 2.
Meng de mayonaise, mosterd en creme fraiche en voeg de geraspte kaas toe. Voeg het mengsel toe aan de gehakte eieren en meng dit goed.

Stap 3.
Besmeer alle sneetjes brood met smeerkaas en leg vier keer drie sneetjes boven elkaar.

Stap 4.
Beleg ieder eerste sneetje met eiersalade en rucola. Leg het tweede sneetje er bovenop, met de besmeerde kant naar boven.

Stap 5.
Beleg het tweede sneetje met Ardennerham, eiersalade en rucola. Dek af met het derde sneetje, de besmeerde kant naar beneden.

Stap 6.
Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en leg ze per twee halve sandwiches op een bord.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!