Doperwtjesstamp met gegrilde plakjes rookworst
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kinderkeuken

Ingrediënten

Puree (zie basisrecept)
200 g diepvriesdoperwten
1 rookworst

Bereidingswijze

Stap 1.
Breng water aan de kook en voeg de bevroren doperwten toe.

Stap 2.
Laat de erwten 4 minuten koken, giet ze daarna af en spoel ze met koud water.

Stap 3.
Meng de doperwten voorzichtig door de aardappelpuree zodat ze heel blijven.

Stap 4.
Snijd de rookworst in plakken van 1 centimeter en gril ze op een grillplaat aan 2 kanten.

Stap 5.
Rijg de plakjes worst aan een stokje en serveer ze bij de doperwtjesstamp. Lekker met een beetje sjaslieksaus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!