Ingrediënten
Voor de bouillon:
500 g runderbotten
500 g runderpoulet
2 l water
1 tl zout
1 prei
1 winterwortel
1 ui met schil
2 takjes selderij
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
enkele stukjes foelie
Voor de vulling:
1 el olijfolie
4 grote kastanjechampignons in plakjes
3 à 4 el madera
Bereidingswijze
Voorbereiden: verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was alle groenten en snijd ze in stukken. Leg de botten op een bakplaat en laat ze in de oven in circa 30 minuten bruin worden. Doe de botten dan zonder het vet, dat eruit is gelopen, in de soeppan. leg het pulet erbij en giet er het koude water op en het zout. breng aan de kook en schuim daarna goed af. Doe dan de groenten en kruiden erbij. Leg het deksel op de pan en laat de bouillon 3 uur op laag vuur tegen de kook aan trekken. Zeef de bouillon boven een andere pan, het liefst een keer zonder en een keer met kaasdoek. Haal het vlees uit de zeef en bewaar dit voor iets anders (bijvoorbeeld een huzarensalade). Breng de bouillon weer aan de kook en kook in tot een liter, en laat daarna afkoelen om het et er af te scheppen. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de plakjes champignon snel bruin.
Breng voor het opdienen de bouillon weer aan de kook. Voeg de champignons toe en schep de soep in borden. Giet in elk bord naar smaak een vleugje madera of serveer de drank apart in een klein glas.