Dubbelop met worst
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 400 g rundersaucijs
  • 400 g verse worst
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 kg flespompoen
  • 2 rode uien
  • 100 g rucola
  • 100 g boter
  • 250 g cherrytomaatjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Smelt 30 g boter in een pan en smoor blokjes flespompoen en blokjes zoete aardappelen in 25 minuten gaar. Fruit de in halve ringen gesneden rode uien 10 minuten op zacht vuur in 20 g boter. Stamp de pompoen en aardappel fijn.
  2. Meng de uien, cherrytomaatjes (in vieren gesneden) en de zongedroogde tomaatjes (in reepjes gesneden) erdoorheen. Houd het gerecht warm.
  3. Verhit 50 g boter in de koekenpan waar de uien in zijn gebakken en bak de rundersaucijs én de verse worst in 20 minuten mooi bruin.
  4. Meng de rucola door de stamppot en serveer het gerecht met de twee worstsoorten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 815 KCAL (3425 KJ). EIWIT: 42 G. VET: 57 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 30 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!