Dun gesneden biefstuk met gevriesdroogde spruitjes
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk
  • 1 eetlepel korianderzaad, geplet
  • 1 citroen, de rasp en het sap
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Halve eetlepel honing
  • 150 g verse spruitjes, 4 stuks ingevroren
  • 50 g amandelschaafsel, geroosterd
  • 2 vijgen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Meng het korianderzaadmet de helft van het citroensap,de rasp, 100 ml olijfolie en honing
    en breng hetgeheel op smaak met peper en zout.
  2. Haal de blaadjes los van de verse spruitjes en meng deze met het resterende citroensap en wat zout.
  3. Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan, bak hierin de biefstuk snel rondom bruin en laat het vlees afkoelen.
  4. Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en bestrooi de plakjes met grof zeezout. Verdeel ze in de vorm van rozetjes over vier borden. Schep er de spruitjesblaadjes overheen, daarna het amandelschaafsel en tot slot de dressing.
  5. Rasp er de diepgevroren spruitjes over en maak het geheel af met de partjes verse vijg.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 475 KCAL (1995 KJ). EIWIT: 15 G. VET: 41 G (WAARVAN 35 G ONVERZADIGD).
KOOLHYDRATEN: 11 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!