Ingrediënten
4 entrecotes van circa 130 g
6 eetlepels olijfolie
1 courgette
1 teentje knoflook, gepeld
1 ui, gepeld en gesnipperd
400 g tomatenblokjes
40 g tomatenpuree
1 à 2 theelepels sambal
Halve eetlepel suiker
3 takjes basilicum (de blaadjes)
3 takjes tijm (de blaadjes)
50 ml rode wijn
Voor de marinade:
Halve theelepel chilivlokken
2 teentjes knoflook, geperst
Sap van 2 limoenen
50 ml olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Besmeer de entrecotes met de marinade en laat ze een half uur rusten. Rasp de courgette ondertussen in lange slierten.
Stap 2.
Fruit de ui in twee lepels olijfolie. Voeg de suiker, tomatenpuree en sambal toe. Laat het geheel even bakken. Schenk de wijn erbij en laat het vocht deels verdampen. Voeg de tomatenblokjes, basilicum en tijm toe. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen en pureer en zeef het tot een gladde saus. Breng deze op smaak met zout en peper.
Stap 3.
Neem de entrecotes uit de marinade, dep ze iets droog en gril ze in 2-4 minuten aan beide kanten in een grillpan bruin. Laat het vlees vijf minuten rusten en snijd het in tranches.
Stap 4.
Verwarm de courgette in een mengsel van vier eetlepels olijfolie en een gehakt teentje knoflook. Breng de courgette op smaak met peper en zout.
Stap 5.
Schep op vier borden wat saus. Drapeer daarop de ‘spaghetti’