Echte tagliatelle alla Bolognese
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans
Onbekend

Ingrediënten

300 g rundergehakt
100 g pancetta (dikke plakken)
3 eetlepels olijfolie
2 uien
2 worteltjes
3 stengels bleekselderij
½ bos peterselie
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje gepelde tomaten (400 g)
250 ml runderbouillon (pot)
200 ml rode wijn
2 laurierblaadjes
500 g pasta (tagliatelle of spaghetti)
150 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap 1.
Snijd de pancetta, ui, wortel en selderij in gelijke blokjes van ongeveer een centimeter. Hak de peterselie grof. Verhit de olijfolie en bak het rundergehakt en de pancetta op middelhoog vuur goud -bruin. Voeg dan de ui, wortel en bleekselderij toe. Na ongeveer 1 minuut de tomatenpuree, gepelde tomaten, laurierblaadjes, wijn en runderbouillon toevoegen. Regelmatig doorroeren en zo een half uur zachtjes laten sudderen.

Stap 2.
Breng tenslotte de saus op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes.

Stap 3.
Kook de pasta in licht gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar).

Stap 4.
Doe de saus op het bord pas over de pasta en schaaf tenslotte wat Parmezaanse kaas over het gerecht.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!