Ingrediënten
2 tamme eendenborstfilets (300 gram)
500 g broccoli, in roosjes
50 g boter
2 sjalotten, fijngehakt
Sap van 3 sinaasappels
1 dl Grand Marnier
1 eetlepel vloeibare honing
1 kruidnagel
Halve sinaasappelschil gesneden in dunne reepjes
Bereidingswijze
Stap 1.
Snijd de eendenborst in op de vetkant. Bak in een hete pan de eend op de vetkant goudbruin in ongeveer 6 minuten. Bak daarna de andere kant nog 4 minuten.
Stap 2.
Haal de eendenborst uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat ongeveer 3 eetlepels braadvocht in de pan zitten en voeg het sinaasappelsap, de Grand Marnier, honing en het kruidnageltje toe. Laat het geheel inkoken tot een stroperige jus.
Stap 3.
Kook de broccoli gaar en laat schrikken onder koud water. Fruit de sjalotjes in 20 gram boter en voeg de broccoli toe. Stoof de broccoli even mee en mix alles met de staafmixer (niet te fijn). Voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4.
Snijd de eendenborst in tranches. Leg op ieder bordje wat broccolimousse, daar bovenop de tranches eendenborstfilet en schenk er wat sinaasappeljus omheen. Garneer elk bord door er wat van de gesneden sinaasappelschil overheen te strooien.