Eendenbout met krieltjes
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Wild
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 4 eendenbouten
– 2 theelepels jeneverbessen, gekneusd
– Schil en sap van 2 sinaasappels
– 8 tenen knoflook, geplet
– 1 eetlepel bruine basterdsuiker
– 1 dl ruby port
– 8 laurierblaadjes
– 1 kg geschilde krielaardappeltjes
– 3 takjes rozemarijn
– Roomboter
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Leg de bouten in een schaal en voeg de gekneusde jeneverbessen, knoflook, sinaasappelschil, basterdsuiker, port en laurierblaadjes toe. Laat het geheel een uur afgedekt marineren.
  2. Vet een ovenschaal in en leg hierin de krielaardappeltjes.
  3. Dep de eendenbout droog en leg ze met de huid naar beneden op de krielaardappeltjes. Bestrooi het geheel met peper en zout.
  4. Zet de schaal in de oven en draai na 20 minuten de eendenbouten om (dus met de huid naar boven) en laat het nog 20 minuten in de oven staan. De laatste 5 minuten op grillstand.
  5. Haal de schaal uit de oven en laat het vlees even rusten op een voorverwarmde schaal.
  6. Schep de aardappeltjes om en strooi er zout en peper over. Garneer met rozemarijntakjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 760 KCAL (3190 KJ). EIWIT: 20 G. VET: 46 G (WAARVAN 30 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 59 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!