Eiermimosa
20-40 minuten
Koken
4 personen
Ontbijt
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 200 g mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el gembersiroop
  • 50 g roomboter
  • 4 sneetjes witbrood, zonder korst, in repen gesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 10 minuten en dompel ze in koud water. Pel de eieren en haal de dooiers uit het wit.
  2. Druk het eiwit door een fijne zeef in een kom. Prak het eigeel in een andere kom en breng het eigeel op smaak met peper, zout, kerriepoeder en gembersiroop en de helft van de mayonaise.
  3. Meng de andere helft van de mayonaise met het eiwit. Het eigeel en eiwit moeten romige mengsels zijn. Doe de mengsels in aparte spuitzakken.
  4. Spuit eerst een laagje eiwit in een glaasje, dan een laagje eigeel, vervolgens een laagje eiwit en rond af met een toefje eigeel.
  5. Smelt de boter in een koekenpan, bak de repen brood goudbruin en bestrooi ze met zout. Serveer zowel de broodrepen als de eiermimosa in glazen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 920 KCAL (3833 KJ). VET: 59 G (WAARVAN 44 G ONVERZADIGD). EIWIT: 27 G. KOOLHYDRATEN: 70 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!