Ingrediënten
Benodigdheden eiwitschuim
2 eiwitten
125 g fijne kristalsuiker
Sap van een halve citroen
1 eetlepel bloem
2 zakjes vanillesuiker
4 eidooiers
1 flinke eetlepel bloem
Mespuntje zout
Banketbakkersroom
500 ml volle melk
150 g fijne kristalsuiker
En verder
250 g aardbeien, kroontje eraf en in vieren
250 g frambozen
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 100 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en be- strooi deze met bloem. Klop met de mixer de eiwitten met de suiker en het citroensap glanzend totdat het aan de gardes blijft hangen.
Stap 2.
Verdeel het mengsel in vier gelijke delen op de bakplaat en laat er zeker 2 cm ruimte tussen. Plaats ze minimaal een uur in de oven totdat de buitenkant krokant is en de binnenkant nog zacht. Breng de melk voor de banketbakkersroom aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker, vanillesuiker en het mespuntje zout in een kom tot een romig geheel. Roer er de bloem doorheen en voeg voorzichtig de kokende melk al roerend toe.
Stap 3.
Doe het geheel terug in de pan en breng het zachtjes aan de kook. Haal dan de dikke room direct van het vuur en laat deze afkoelen. Roer af en toe door de room.
Stap 4.
Verdeel de room over 4 diepe bordjes, leg het eiwitschuim erin en garneer met de aardbeien en de frambozen.