Empanada’s met Spaanse vulling
40-60 minuten
Oven
8 personen
Lunch
Kip
Spaans

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijen, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui
  • 80 gram chorizo, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Halve theelepel gerookte-paprikapoeder
  • 4 takjes platte peterselie fijngehakt
  • 1 bosuitje in fijne ringetjes
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 hardgekookte eieren, in blokjes gesneden
  • 16 velletjes deeg voor hartige taart, 12 x 12 cm
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, chorizo, kippendijenvlees, paprika, knoflook, gerookte-paprikapoeder, peper en zout. Voeg na 10 minuten de peterselie, bosui, crème fraîche en blokjes ei toe en laat het mengsel afkoelen.
  3. Steek uit de deegblaadjes zo groot mogelijke cirkels en beleg een cirkelhelft met het afgekoelde vleesmengsel. Doe wat water op de randen en druk de helften op elkaar. Vouw de randen om zodat de empanada’s goed afgesloten zijn.
  4. Klop de eieren los met de slagroom en bestrijk de empanada’s ermee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 205 KCAL (860 KJ). EIWIT: 9 G. VET: 11 G (WAARVAN
7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 17 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!