Ingrediënten
8 saucijsjes, varkensvlees of half-om-half
2 eetlepels olijfolie
2 grote tomaten
4 plakken bacon
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel verse basilicum
1 ei
80 ml slagroom
1 vanillestokje (het merg)
4-8 sneetjes brioche
30 g boter
Bereidingswijze
Stap 1.
Halveer de tomaten overdwars, snijd de basilicumblaadjes in reepjes en bestrijk de saucijsjes met olie.
Stap 2.
Maak de grillpan gloeiend heet en rooster de saucijsjes in 10 minuten gaar. Keer ze regelmatig om. Leg vervolgens de tomaten met de snijkant in de grillpan en rooster ze 3 minuten. Leg er de plakken bacon in en rooster ze knapperig.
Stap 3.
Klop het ei met de slagroom en het vanillemerg los en dompel hierin de sneetjes brioche.
Stap 4.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de sneetjes brioche – in porties – in 1 minuut aan beide kanten goudbruin.
Stap 5.
Maak een bordje per persoon met 2 saucijsjes, 1 halve tomaat en een plakje bacon. Besprenkel de tomaat met citroensap en verdeel er wat basilicum over. Breng het geheel op smaak met zout en peper en leg de wentelteefjes van brioche ernaast.