Engelse varkenshaas met steranijs en sinaasappel
20-40 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 500 g varkenshaas, plakken
– 3 eetlepels worcestershiresaus
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 sinaasappel, in partjes
– 1 sinaasappel, uitgeperst
– 2 stuks steranijs
– 1 eetlepel rietsuiker
– 40 g veldsla
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Marineer de plakjes varkenshaas 30 minuten in de worcestershiresaus.
  2. Bak de knoflook en steranijs met olijfolie kort in een pannetje. Voeg de gemarineerde varkenshaasplakjes toe en bak ze om en om mooi bruin.
  3. Voeg wat sinaasappelsap en een vierde deel van de suiker toe en laat het kort inkoken tot een stroperig sausje.
  4. Serveer het gerecht met wat veldsla.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 250 KCAL (1050 KJ). EIWIT: 29 G.
VET: 10 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!