Entrecote met paddenstoelen
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 entrecotes (à 150 g)
  • 350 ml vleesfond
  • 150 g cantharellen
  • 150 g beukenzwammen
  • 150 g shiitakes
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 60 ml rode port
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 75 g veldsla
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Veeg de paddenstoelen schoon. Snijd de shiitake in plakjes. Verwarm de oven voor tot 50 graden.
  2. Verhit 50 gram boter in een koekenpan en en bak de entrecotes eerst kort aan en bak ze daarna in 5-6 minuten bruin en van binnen rosé. Strooi er peper en zout over. Houd de entrecotes warm in de oven.
  3. Bak de sjalotjes en de paddenstoelen in ongeveer 3 minuten in het bakvet. Schep ze op de entrecotes. Voeg de cognac, rode port en de fond aan het bakvet toe en breng de jus op een hoog vuur aan de kook. Laat de saus vijf minuten inkoken.
  4. Leg de entrecotes op een bedje van veldsla op een bord en schenk de saus over het vlees.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 316 KCAL
(1.320 KJ). EIWIT: 39 G. VET: 12 G (WAARVAN
5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!