Entrecote met pappardelle
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans

Ingrediënten

  • 4 entrecotes (à 150 g)
  • 250 g pappardelle (pasta)
  • 125 g mascarpone
  • 75 g pancetta, in stukjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, vlokken
  • 50 ml rode port
  • 2 sjalotten, in ringetjes
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de entrecotes in circa 5 minuten bruin van buiten en rosé van binnen. Haal het vlees uit de pan, snijd er plakjes van en leg ze op een bord.
  2. Bak de pancetta zachtjes uit in het resterende bakvet en bak de sjalotten en de tijm 2 minuten mee.
  3. Schenk de port erbij en kook het nog eens 2 minuten. Voeg de mascarpone toe en breng het geheel aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan.
  5. Meng vervolgens de saus en de plakjes entrecote erdoorheen. Verdeel het gerecht over vier warme borden en strooi de peterselie en Parmezaanse kaas eroverheen.

Voedingswaarde per persoon
780 kcal (3.266 kj). Eiwit: 52 g. Vet: 42 g (waarvan 21 g onverzadigd). Koolhydraten: 48 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!