Entrecote met parelcouscous en groene asperges
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g entrecote aan een stuk
  • 200 g parelcouscous
  • 500 g groene asperges, ontdaan van houtige uiteinden
  • 150 g diepvriesdoperwtjes
  • Sap van een citroen
  • Rasp van een citroen
  • 1 bosje koriander, de blaadjes
  • 2 eetlepels basilicumolie
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • 6 eetlepels aïoli
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 120 graden. Kook de parelcouscous volgens de beschrijving op de verpakking. Breng water aan de kook en blancheer hierin vijf minuten de asperges en de laatste twee minuten de doperwten. Giet de groenten af en spoel ze na met ijskoud water. Halveer de asperges.
  2. Meng de couscous met de doperwtjes, citroenrasp- en sap, de korianderblaadjes en basilicumolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een steelpan, doe de ras el hanout erbij en verhit deze al omroerend zachtjes. Laat het mengsel iets afkoelen en meng de aïoli erdoor.
  4. Smelt 20 gram roomboter in een koekenpan maar laat het niet kleuren. Glaceer hierin de asperges en breng ze op smaak met grof zeezout.
  5. Besmeer de entrecote met 2 eetlepels olijfolie en breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit een grillpan of barbecue en gril aan beide zijden mooie ruiten. Laat het vlees in de oven of indirect op de barbecue garen tot een kerntemperatuur van 50 graden. Laat het daarna 10 minuten rusten en snijd er mooie tranches van.
  6. Verdeel de parelcouscous over de borden, leg daaroverheen de asperges en ernaast de tranches entrecote. Serveer de aïoli in een apart schaaltje.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 830 KCAL (3485 KJ). EIWIT: 38 G. VET: 54 G (WAARVAN 41 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 45 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!