Entrecote met pepersaus, hash browns en pastinaak
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

Entrecote met pepersaus

  • 4 entrecotes van 200 gram
  • 1 sjalot
  • 250 ml runderbouillon
  • 25 g bloem
  • 25 ml cognac
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels groene peperbolletjes op sap
  • Braadsap van de entrecote
  • Boter
  • Peper en zout

Pastinaak met witte chocolade

  • 600 g pastinaken, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 15 g witte chocolade
  • 2 dl slagroom
  • 3 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 1 takje peterselie
  • Peper en zout.

Hash browns

  • 2 grote kruimige Malta-aardappelen
  • Olie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Entrecote met pepersaus

1. Verwarm de oven op 120 graden en bestrooi het vlees met peper en zout.
2. Bak de entrecotes in 50 gram boter om en om bruin in ca. 3 minuten per kant. Bak eerst op hoog vuur kort de kant waar het vetrandje zit en dan beide zijden. Laat het vlees daarna 5 minuten rusten.
3. Fruit intussen de sjalot in 50 gram boter. Roer vervolgens met een houten lepel de bloem erdoorheen. Maak er een gladde saus van door de bouillon scheutje voor scheutje toe te voegen. Voeg cognac, slagroom en de peperkorrels toe met het braadsap en laat alles 5 minuten koken op zacht vuur. Roer de
jus goed door.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 660 KCAL (2770 KJ).
EIWIT: 48 G. VET: 48 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.

Pastinaak met witte chocolade

  1. Kook de pastinaakblokjes in de slagroom in 10 minuten gaar.
  2. Druk ze door een zeef en voeg de witte chocolade toe. Roer totdat de chocolade gesmolten is.
  3. Warm alles goed door en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en garneer met het takje peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 290 KCAL (1220 KJ).
EIWIT: 4 G. VET: 21 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.

Hash browns

  1. Was en kook de aardappelen met schil 15 minuten en laat ze afkoelen. Rasp ze vervolgens grof.
  2. Vul een rondstekertje van 5 cm met de aardappelrasp, druk het aan en haal het vormpje eraf. Herhaal dit tot je 8 torentjes hebt.
  3. Verhit de olie tot 180 graden en bak hierin de hash browns aan iedere kant 2,5 minuut tot ze goudbruin zijn.
  4. Laat de hash browns uitlekken op keukenpapier en strooi er peper en zout op.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 105 KCAL (440 KJ).
EIWIT: 1 G. VET: 6 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 11 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!