Ingrediënten
2 grote entrecotes van circa 300 g per stuk
40 g braadboter of 3 el. olie
zout en versgemalen peper
Voor de saus:
2 vleestomaten
2 bosuitjes
1 bosjes koriander
200 g zure room
2 el. citroensap
1-2 el. chilisaus
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
Maak eerst de saus. Snijd de vleestomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Hak de koriander fijn. Doe de zure room in een kom en roer er het citroensap, de chilisaus, de geperste knoflook en wat zout door. Schep kort voor het serveren de tomaat, de bosui en de koriander door de saus en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen. Laat de boter of olie in een koekenpan goed heet worden en bak de entrecotes in circa 4 minuten per kant mooi bruin (de juiste tijd in afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid). Bestrooi ze met wat zout en peperen laat ze losjes afgedekt op een voorverwarmd bord circa 5 minuten rusten voor ze schuin in dikke plakken worden gesneden. Geef de saus apart. Lekker met frieten of knapperig stokbrood en sla.