Entrecote met smoked olive oil
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg entrecote
  • 2 el olijfolie
  • 1 el smoked olive oil
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 10 minuten
Indirecte garingstijd: 1 uur

  1. Laat de entrecote op kamertemperatuur komen door het vlees 1,5 uur voor bereiding uit de koelkast te halen. Mix royaal peper en zout en smeer de entrecote in met olijfolie en het peper- en zoutmengsel.
  2. Breng de barbecue op een temperatuur van 105 graden en laat hierin de entrecote via indirecte garing in ongeveer 1 uur op een kerntemperatuur van 45 graden komen.
  3. Verwarm vervolgens de barbecue naar 200 graden (directe methode) en laat het vlees direct op het vuur dichtschroeien.
  4. Haal het vlees van de barbecue en besprenkel het met de smoked olive oil. Laat het 20 minuten rusten en snijd vervolgens mooie plakken. Serveren met kruidenboter van de Keurslager.
    NB. Dit gerecht kun je ook bereiden in de oven. Laat de entrecote op een kerntemperatuur van 45 graden komen en schroei het vlees vervolgens rondom bruin in een koekenpan met een beetje olijfolie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 481 KCAL (2008 KJ). VET: 28 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). EIWIT: 58 G. KOOLHYDRATEN: 0 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!