Ingrediënten
600 g entrecote
Voor de marinade:
100 ml Japanse sojasaus
100 ml sherry of sake
1 teentje knoflook, geperst
1/2 tl gemberpoeder (djahe)
1/2 tl suiker
1 el geroosterde sesamzaadjes
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een platte schaal en wentel daar de entrecotes doorheen. Laat afgedekt een uur in de koelkast marineren en draai het vlees af en toe om. Verwarm de ovengrill voor en neem het vlees uit de koelkast. Leg het op een bakplaat bedekt met aluminiumfolie en rooster het vlees aan beide kanten circa 3 minuten onder de grill. Blijf erbij, want het kan snel verbranden. Laat het vlees afgedekt even rusten en snijd het dan in dikke plakken. Bestrooi het vlees met sesamzaad en bosuitjes. Lekker met witte rijst en rauwkost.