Entrecote uit de oven met zoete aardappel en paddenstoelen-roomsaus
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 800 g runderentrecote
  • 200 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en grof gehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 100 ml sherry, medium dry
  • 1 el truffelolie
  • 4 el roomkaas
  • 1 kg zoete aardappel, geschild en in repen gesneden
  • korianderzaad, gekneusd
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 100 graden. Leg het vlees in een braadslede en zet deze in de oven. Prik een kernthermometer tot in het midden van het vlees en laat de entrecote een kerntemperatuur krijgen van 50 graden. Dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de entrecote rondom bruin. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhoog de oventemperatuur naar 180 graden.
  2. Vul de steelpan met de paddenstoelen, bouillon, kookroom en sherry en verwarm het geheel. Zet de warmtebron laag en laat de saus 20 minuten trekken. Pureer de saus vervolgens met de staafmixer en roer de roomkaas erdoorheen. Breng de saus verder op smaak met truffelolie, peper en zout.
  3. Verdeel de zoete aardappelfrieten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 3 el olijfolie. Bestrooi de frieten met peper, zout en korianderzaad en bak de frieten in 15 minuten krokant.
  4. Snijd de entrecote in mooie plakken en serveer ze met de zoete aardappelfrieten en paddenstoelen-roomsaus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 995 KCAL (4180 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 59 G (WAARVAN 37 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 58 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!