Erwtenfluweel
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

1 kilo fijne tuinerwten (diepvries)
1 liter kippenbouillon
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 plakjes ontbijtspek
100 ml room

Bereidingswijze

Stap 1.
Bak de sjalotjes totdat ze glazig zijn en voeg daarna de knoflook toe. Voeg de bouillon en erwten erbij en kook dit in ca. 15 minuten gaar.

Stap 2.
Pureer het mengsel met een staafmixer tot een mooie gladde erwtensoep. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Stap 3.
Bak de plakjes ontbijtspek uit en laat deze even uitlekken zodat het meeste vet weg is. Klop de room lobbig. Schenk de soep in glaasjes, giet er room overheen en leg op elk glaasje een uitgebakken stukje spek

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!