Erwtensoep met kluif en rookworst
langer dan 60 minuten
Koken
6 personen
Soep
Varken
Nederlands

Ingrediënten

1 rookworst (rauw of gegaard)
1 varkenshiel of een hamschijf
van circa 750 gram
400 gram spliterwten
2 laurierblaadjes
1 middelgrote knolselderij
1 stuk mager rookspek
van circa 200 gram
1 flinke steel prei
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de varkenshiel of de hamschijf met circa 2 liter water langzaam aan de kook en schep er het schuim af. Voeg de spliterwten en de laurierblaadjes toe, breng opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan een uur zachtjes koken.

Stap 2
Snijd intussen de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snijd de plakken in blokjes. Doe de
knolselderij en het spek bij de soep en laat nog circa een uur zachtjes koken. Snijd de prei in ringen, was ze zorgvuldig en doe ze met de rookworst bij de soep. Laat nog 20 minuten doorwarmen zonder te laten koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Stap 3
Neem het vlees, het spek en de worst uit de pan. Haal het vlees van de botten en snijd het in blokjes. Snijd het spek en de worst in plakken en schep ze door de soep. Lekker met roggebrood met mosterdboter en Zeeuws spek.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!