Ingrediënten
8 kleine kalfsschnitzels
80 g bloem, gezeefd
3 eieren
80 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
50 g boter
0,5 dl olijfolie
80 g paneermeel
4 eetlepels gehakte platte peterselie
300 g lintpasta
Voor de pesto
4 zoete puntpaprika’s, in stukken
4 teentjes knoflook, gepeld en gesneden
1 rode peper, zaadjes eruit en in stukken
2 a 3 dl olijfolie
Bereidingswijze
Meng het paneermeel met de gehakte peterselie en de Parmezaanse kaas en klop de eieren los.
Haal de kalfsschnitzels door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Haal ze daarna door het losgeklopte ei, vervolgens door het paneermeel met de peterselie en de kaas en zet ze koel weg.
Snijd de paprika’s, knoflook en rode peper in stukken en meng met de olijf- olie in de keukenmachine of blender. Voeg wat zout toe en warm het meng- sel op in een pannetje.
Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de boter met de olie en bak hierin de schnitzels goudbruin en gaar.
Schep de pesto door de lintpasta en serveer bij de escalope.