Ingrediënten
600 g varkenshaas
zout
zonnebloemolie
1 ui, in partjes
halve rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
1 winterwortel, geschild en in dunne plakjes
150 g verse ananas, in stukjes
1 blikje minimais, uitgelekt
2 bosuitjes, in slierten
2 el. witte azijn
3 el. sojasaus
2 el. tomatenpuree
2 el. honing
2 el. sinaasappelsap
2 tl. maïzena met een el. water vermengd
Bereidingswijze
Snijd de varkenshaas eerst in dunne schuine plakken en snijd de plakken weer in repen. Bestrooi het vlees met een beetje zout. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het vlees in twee porties.
Haal het vlees uit de pan en wok de ui, rode peper en wortel. Temper het vuur en voeg de ananas, minimais en bosui toe.
Roer in een bakje de azijn, sojasaus, tomatenpuree, honing en sinaasappelsap met de maïzena los en giet dit bij de groenten, breng even aan de kook en leg het vlees erin terug. Serveer met witte rijs