Ingrediënten
2 fazantborsen
200 gr zuurkool, afgespoeld
klontje roomboter
klontje margarine
scheutje witte wijn
laurierblad en kruidnagels
150 gr, gerookt spek
1/2 dl kippenbouillon
1/2 dl room
waterkers
Bereidingswijze
Meng de room, kippenbouillon en het spek en laat dit op een zacht vuur pruttelen. Doe de zuurkool met de boter en witte wijn in een passende pan.
Laat ook dit zachtjes pruttelen en voeg er de kruidnagels en laurier aan toe.
Bak de fazantborst aan in de margarine. Gaar deze 10 minuten verder in een hete luchtoven van 160 graden.
Snijd ze vervolgens in plakjes.
Leg op elk bord een beetje zuurkool en verdeel de plakjes fazantborst. Haal het spek uit de saus, snijd het in kleine blokjes en strooi deze over de borden.
Druppel er tenslotte wat saus overheen en garneer met waterkers.