Feestelijk gehaktbrood
20-40 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 400 g saucijzen
– 24 plakjes gerookte platte spek
– 450 g kalkoenfilet
– 1 ui, fijngehakt
– 2 eetlepels verse broodkruimels
– 8 salieblaadjes, gehakt, plus een paar kleine blaadjes om te serveren
– 250 g cranberrycompote
– 2 eetlepels olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Bak de ui voorzichtig in de pan gedurende 8 tot 10 minuten tot deze glazig is.
  2. Vet het cakeblik goed in. Leg de plakjes spek zo dat de bodem en zijkanten van het blik bedekt zijn met overlappend spek. Strooi het broodkruim op de spek.
  3. Haal het velletje van de saucijzen. Voeg de saucijzen en salie toe als de ui is afgekoeld. Meng alles door elkaar en doe de helft van het mengsel in het blik. Verspreid een derde van de cranberrycompote over deze laag.
  4. Snijd elke kalkoenfilet in drie reepjes en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ongeveer de helft van de kalkoen op de vulling. Bedek dit met de resterende vulling, de cranberrycompote en kalkoen op dezelfde manier. Zorg ervoor dat er geen openingen tussen de lagen zijn. Vouw het overhangende spek naar binnen en wikkel het blik in met aluminiumfolie.
  5. Verwarm de oven op 180 graden en bak het gehaktbrood gedurende 1,5 uur. Haal het bakblik uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de folie eraf en het gehaktbrood uit het blik en bak het gehaktbrood nog 15 tot 20 minuten tot de buitenkant knapperig en bruin is. Laat dit minstens 15 minuten rusten alvorens te serveren. Bedek het gehaktbrood met de gereserveerde salieblaadjes en snijd het dan in plakjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 695 KCAL (2920 KJ). EIWIT: 56 G. VET: 39 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 29 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!