Feestelijke vleesbouillon met piccalillyschuim
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 400 g sukade
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 winterpeen, in plakjes
  • 1 bleekselderij, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 200 g diepvriestuinerwtjes
  • 1 zoete aardappel, in miniblokjes
  • 1 rode paprika, in miniblokjes
  • 200 g piccalilly
  • 100 ml slagroom
  • peper en zout
  • 4 takjes Affilla cress (of tuinkers)

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 3 uur

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Bestrooi de sukade met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de sukade rondom bruin.
  2. Doe de ui, winterpeen, bleekselderij, knoflook en rozemarijn erbij en bak dit kort aan. Voeg de rundvleesbouillon toe en laat de sukade 3 uur garen in de oven.
  3. Blender de piccalilly tot een mousse, klop de slagroom lobbig, meng beide en vul hiermee een spuitflesje of spuitzak.
  4. Haal de sukade uit de oven, zeef de bouillon en bewaar deze. Trek het vlees met twee vorken tot draadjes en bestrooi het nog een keer met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin het draadjesvlees krokant.
  5. Blancheer eerst de zoete aardappelblokjes en de blokjes rode paprika 2 minuten in kokend water en doe er de laatste minuut de tuinerwtjes bij.
  6. Schenk de hete bouillon in een diep bord. Leg in het midden een schepje gekleurde groenten, daarop het krokant gebakken draadjesvlees en maak het af met een toef piccalillyschuim. Leg er voor de garnering een mooi plukje cress of tuinkers op.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 481 KCAL (1998 KJ). VET: 31 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). EIWIT: 28 G. KOOLHYDRATEN: 20 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!