Filetto al limone
20-40 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Varken
Italiaans

Ingrediënten

  • 300 g varkenshaas
  • 100 g katenspek
  • Blaadjes van 2 takjes tijm
  • Rasp en sap van 2 limoenen
  • 150 ml arachideolie
  • 50 g honing
  • 75 g waterkers
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 graden. Bak de varkens­haasjes rondom bruin in een pan en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Leg het katenspek dakpansgewijs op het aanrecht en strooi de tijmblaadjes en de limoenrasp eroverheen.
  3. Wikkel de varkenshaasjes in het spek, leg ze op een bakplaat in de oven en bak ze 20-­25 minuten of tot een kerntemperatuur van 52 graden.
  4. Klop het limoensap los met de honing en meng er vervolgens in een dun straaltje de olie doorheen totdat een mayonaise achtige emulsie ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper, giet hem in een spuitflesje en zet weg in de ijskast.

Voedingswaarde per persoon
415 kcal (1745 kj). eiwit 21 g. vet 33 g (waarvan 26 g onverzadigd). koolhydraten 8 g.

  1. Laat het vlees afkoelen tot het lauwwarm is en snijd er dunne plakjes van. Verdeel de plakjes als carpaccio over de bordjes en decoreer ze met de honing­limoen­saus uit het spuitflesje.
  2. Bestrooi het geheel met versgemalen peper en eventueel achtergehouden limoenrasp. Garneer met een pluk waterkers.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!