Ingrediënten
250 g gekookte achterham, in blokjes
1 el olijfolie
700 g wilde spinazie, gewassen en gedroogd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
5 bosuitjes, in ringetjes
100 g feta, in blokjes
6-8 vellen filodeeg, ontdooid
100 g gesmolten boter
2 el paneermeel
2 geroosterde paprika’s uit pot, in reepjes
2 eieren
100 ml kookroom
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Snijd de spinazie in repen. Verwarm de olie en fruit de spinazie, bosui en knoflook op zacht vuur tot de spinazie licht geslonken is. Doe de mix in een vergiet en laat goed uitlekken. Vermeng de spinazie met de hamblokjes en feta. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een lage taartvorm of springvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Leg twee vellen deeg in de vorm en bestrijk ze met gesmolten boter. Leg dwars hierop weer twee vellen en bestrijk deze ook met boter. Laat het deeg aan de zijkanten overhangen. Herhaal dit nog een keer. Bestrooi de bodem met paneermeel. Schep het spinazie/ham mengsel in de vorm en druk het voorzichtig aan. Verdeel de repen paprika erover. Klop de eieren los met de room en wat zout en peper. Giet dit over de vulling en vouw het overhangende deeg losjes terug. Bestrijk de randen van het deeg met nog wat gesmolten boter. Bak de taart in circa 30 minuten bruin en krokant.