Flammkuchen met katenspek, ananas en aardbeien
20-40 minuten
Oven
2 personen
Lunch
Varken
Overig
Kinderkeuken

Ingrediënten

– 100 g gesneden katenspek (vleeswaren)
– 1 rol kant-en-klaarflammkuchendeeg
– 100 ml crème fraîche
– 1 rode ui, in dunne halve ringen
– 6 blaadjes basilicum
– 1 klein blikje ananas, in stukjes gesneden en goed uitgelekt
– 250 g aardbeien, in kwarten gesneden
– Peper
– Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer het met een laagje crème fraîche.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Verdeel de ui over het met crème fraîche ingesmeerde deeg en eindig met de plakjes katenspek. Leg de stukjes ananas erbij en bestrooi het geheel met versgemalen peper.
  3. Bak de flammkuchen in 20 minuten krokant en garneer ze met de aardbeikwarten en blaadjes basilicum.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 715 KCAL (3005 KJ). EIWIT: 20 G. VET: 34 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 80 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!