Flammkuchen met saucijzengehakt, zuurkool en appeltjes
20-40 minuten
Oven
2 personen
Lunch
Varken
Overig
Kinderkeuken

Ingrediënten

– 200 g saucijzen
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rol kant-en-klaar flammkuchendeeg
– 100 ml crème fraîche
– 100 g verse zuurkool
– 1 zoete appel (bijvoorbeeld Elstar, Pink Lady, Kanzi of Gala), klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden
– Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Verwijder het vel van de saucijzen. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg het saucijzengehakt toe en bak het rul.
  2. Rol het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer het met crème fraîche. Verdeel het gehaktmengsel eroverheen. Voeg de zuurkool toe en daarna de plakjes appel.
  3. Bak de flammkuchen in de oven in 20 minuten krokant.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 960 KCAL (4030 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 60 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 73 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!