Flammkuchen met spek, feta en zoetzure rode ui
0-20 minuten
Oven
4 personen
Borrel
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 rol tante Fanny flammkuchendeeg (260 g)
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g zure room
  • 125 g spekreepjes
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 el wittewijnazijn
  • 100 g feta
  • 1 el roze peperbessen
  • peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Rol het deeg uit op een bakplaat. Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen toe. Roer de crème fraîche en de zure room door elkaar en besmeer hiermee het deeg. Voeg peper naar smaak toe.
  2. Verdeel de spekreepjes eroverheen samen met de helft van de uienringen en verkruimel er de feta overheen. Bak de flammkuchen in 10 minuten gaar en krokant.
  3. Schep de rest van de uienringen door de wittewijnazijn en verdeel dit over de flammkuchen. Garneer het geheel tot slot met de roze peperbessen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 710 KCAL (2962 KJ). VET 47,2 G (WAARVAN 26,5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 38,6 G. EIWIT 29,9 G. VEZELS 5,4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!