Flat iron steak met salsa en wortelsalade
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 750 gram sukade zonder zeen, gesplitst in één stuk
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • Peper en zout

VOOR DE SALSA

  • 45 g korianderblaadjes en takjes
  • 65 g muntblaadjes
  • ½ mango, in blokjes
  • 1 groene peper, zonder zaad
  • 1 ui, grof gesneden
  • Sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels appelsap
  • Zout

VOOR DE WORTELSALADE

  • 1 kg wortels
  • 150 g abrikozen, gehalveerd
  • Muntblaadjes
  • 150 g dadels, gehalveerd
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de olie met het komijnpoeder, peper en zout in een schaal of kom en doe de sukade erbij. Laat de marinade 10 minuten intrekken.
  2. Dep het vlees droog. Verhit een grillpan en gril het vlees aan iedere kant 3 minuten zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Haal het vlees uit de pan en laat het nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Pureer alle ingrediënten voor de salsa in de keukenmachine en laat de smaken even intrekken.
  4. Maak de wortels schoon en snijd ze in schuine stukken. Kook ze 20 minuten in water met zout, giet ze af en spoel ze na met koud water (of kies ervoor de salade lauwwarm te serveren).
  5. Meng de wortel met de dadels, abrikozen, gemberrasp en gembersiroop. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje arachideolie. Verdeel er wat muntblaadjes overheen.

Voedingswaarde per persoon
675 KCAL (2835 KJ). EIWIT: 44 G. VET: 27 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 58 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!